Aksjehandel og aksje-CFD

Hva er forskjellen på aksjehandel og handel i aksjer via CFD-er? Hos nettmeglere som tilbyr gratis demo av CFD-handel blir det lettere å forstå fordeler og ulemper, og dermed finne ut hva som passer best for deg.

Aksjehandel og aksje-CFD
25. april 2024 av Aksjemegler.net / CFD-handel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Hva er CFD? Hvis du ikke er kjent med hva CFD (contract for difference, differansekontrakter) er for noe, kan vi anbefale at du leser vår CFD guide.

Hvorfor handle aksje-CFD

Med CFD-handel får du allsidige handelsmuligheter. Du kan med et lite beløp få mulighet til å handle for et langt større beløp. Med giring kan du være eksponert i markedet for mye større beløp enn det du selv setter inn eller risikerer.

Fordeler med å handle aksje-CFD:

  • Giring
  • Shorting
  • Egnet til daytrading
  • Mange handelsmuligheter
  • Lave spreader og kostnader

Er CFD-er bedre enn å eie selve aksjen?

Når du kjøper CFD-er vil du motta utbytte på samme måte som om du eier aksjen. Når du handler er det i tillegg ofte kurtasjefri handel. Lave spread på handler muliggjør fleksibilitet og stor aktivitet i markedet, du kan endre dine posisjoner så oftere og til lavere pris enn om du skulle kjøpt aksjene.

En annen fordel med CFD er at du kan tjene uansett retning på markedet. Gå long eller selg short, og tjen penger på både nedgang og oppgang i markedet. Det er heller ingen vekslingsgebyrer.

Når du handler med CFD-er har du mulighet til å handle med svært små pengesummer, men likevel realisere en effekt som om du skulle ha handlet med et langt høyere beløp. CFD-er gir deg også bedre kontroll med fortjeneste og tap.

Dine posisjoner i markedet kan lukkes automatisk når du når kursmålet, slik at du på forhånd definerer dine nivåer for fortjeneste eller tap.

Det er med andre ord mange gode grunner til å velge CFD-er i steder for å handle direkte i aksjer.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Finn en bedre aksjemegler Liste over aksjemeglere