Råvarehandel

Råvarehandel slik vi tenker på det innen finans, går ikke ut på å handle råvarer i seg selv, men man handler heller råvarekontrakter i form av for eksempel differansekontrakter (CFD) eller opsjoner.

råvarehandel råvarer

Råvarehandel kan være spennende. Man kan tjene store pengesummer på å forutsi prisendringer på gull, sølv, olje, og andre råvarer, men man skal også være bevisst på hvilken risiko det innebærer å handle i derivater. Her viser vi deg hvordan du kan begynner å handle råvarer. Noen vil tjene penger på råvarehandel og derivathandel, men sannheten er at de fleste kommer til å tape. Derfor er det så viktig å sette seg inn i risikoen og forstå markedet.

19. juli 2024 av Aksjemegler.net / Verdipapirer

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Målet med å handle råvarer (eller rettere sagt tradinginstrumenter der råvaren er den underliggende verdien) er å få avkastning på investeringen, og altså tjene penger. Dette er grunnleggende for all trading.

Spørsmålet er: Hvordan tjene penger på kjøp og salg av råvarer?

Da kjøper du som sagt ikke selve råvaren, men du handler råvarer via diverse andre tradinginstrumenter. Opsjoner er en ting du kan handle i når du skal trade i råvarer.

En annen ting du kan gjøre for å investere i råvarer, er å handle differansekontrakter.

Hvordan begynne med råvarehandel

For å tjene penger på råvarehandel må du vite hva du gjør. Med andre ord må du lære råvarehandel. Den gode nyheten er at dette er forholdsvis enkelt å lære seg. Antagelig betydelig lettere enn å trade med aksjer, for eksempel.

Slik begynner du med råvarerhandel via råvarederivater:

  1. Finn en nettmegler. Bruk for eksempel en CFD-nettmegler. Dette er typisk populære nettmegler til råvarehandel, spesielt for daytradere og de som ønsker å handle ofte med hyppige kjøp og salg.
  2. Få erfaringer. Begynn å handle umiddelbart for å få en forståelse av markedet. Etter hvert vil du lære deg ulike strategier, og du vil se hva du tjener penger på, og hva du ikke tjener penger på.
  3. Finn en lønnsom strategi og repeter prosessen om igjen så lenge den virker. Dersom noe virker i liten skala, er det trolig at det også er noe du kan tjene penger på i større skala. Invester mer men følg ellers samme prosedyre som tidligere, og du vil tjene mye mer penger med en strategi som du allerede vet fungerer.

Den beste måten å lære hvordan en kan tjene penger på råvarehandel, er å begynne å trade så tidlig som mulig.

Ikke start med å kjøpe inn en mengde teoretiske fagbøker. Du tjener ikke penger på å lese. Det du tjener på er å få erfaringer om hva som er lønnsomt, og hva som ikke fungerer. For å få erfaringer må du begynne å handle.

Du skal selvfølgelig ikke risikere store beløpene før du vet hva du driver med, men det kan være greit å prøve seg frem med veldig små pengesummer så tidlig som mulig, slik at du får en følelse om hva dette virkelig dreier seg om.

*Handel i CFD innebærer høy risiko og man kan tape hele det investerte beløpet. Det er en forutsetning at man forstår risikoen helt ut og passer erfarne tradere.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Finn en bedre aksjemegler Liste over aksjemeglere