ETF og børsomsatte fond

ETF er en forkortelse for "Exchange-traded funds". På norsk har det blitt oversatt som børsomsatte fond. Her får du noen tips om handel med ETF-er.

etf børsomsatte fond

ETF er fond som handles som om det skulle vært aksjer. Du kjøper og selger disse fondene gebyrfritt.

25. april 2024 av Aksjemegler.net / Verdipapirer

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Et ETF (børsomsatt fond) er et fond som handles via børs. På samme måte som man handler aksjer via en børs, kan man altså handle fond via en børs. Fordelen med dette er at du unngår å betale provisjoner direkte til porteføljeforvalteren av fondet, og du sparer dermed veldig mye penger, men samtidig får du mulighet til å tjene penger på den samme avkastningen som fondet genererer.

Hvordan handle ETF

Det finnes bare en håndfull meglere som tilbyr handel med ETF-er. Vi anbefaler at du velger en billig nettmegler med en god handelsløsning.

Husk imidlertid at CFDer er girede produkter, og innebærer vesentlig risiko. Det er mulig å tape hele det innskutte beløpet, så man bør være sikker på at man fullt ut forstår risikoen før man begynner å handle. Når det er sagt skal det også sies at det finnes mange god handelstjenester der ute, og her bør pengene dine stå trygt, slik at du er sikret gjennom offentlige finanstilsyn.

Billig å handle. Noen nettmeglere er billigere enn andre. Enkelte nettmeglere har svært lave handelskostnader, og det er jo ellers en betydelig kostnad for de fleste tradere. Med lave kostnader blir sjansen også større til å oppnå god avkastning. En annen ting er at mange nettmeglere bruker håpølst dyre spreads på børsomsatte fond (ETF), men hos noen nettmeglere er det små spread er mellom kjøpskurs og salgskurs på børsomsatt fond.

Anvanserte handelsverktøy er nødvendig for å ta gode handelsbeslutninger. Med noen nettmeglere kan du gjøre avanserte beregninger og drive profesjonell teknisk analyse. De har brukermanualer som gjøre det lett å komme i gang med disse verktøyene.

Giring er ingen garanti for at du vil tjene mer penger

Gire investeringen din? Når du handler børsomsatte fond kan du hos noen nettmeglere gire investeringen din med forholdsvis høy giring.

Det betyr at du får muligheten til å tjene veldig mye mer penger på investeringen, i bytte mot at du er villig til å ta litt høyere risiko. Dersom du ønsker lavere risiko, kan du velge å ikke gire i det hele tatt, eller investere med en mer beskjeden giring.

Giring gir muligheter, men øker også risikoen betydelig.

Prøv handel i ETF risikofritt med en gratis demo

Gratis demo av ETF trading. Til slutt vil vi tipse deg om at det finens gratis demoer hos enkelte nettmeglere, dette bør du se etter, og disse kan også ha tilbud til sine brukere hvor man får mulighete til å prøve deres handelsplattform kun ved registrering og uten å foreta et innskudd. Dette er i så fall risikofritt og man kan ofte prøve demoen så lenge man ønsker. I tillegg har man anledning til å teste handelsplattformen deres helt uten kostnad og forpliktelser.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Finn en bedre aksjemegler Liste over aksjemeglere