CFD meglere

Hva er viktig å se etter når du skal velge en nettmegler til CFD handel? Her får du en konkret anbefaling til beste CFD megler, samt litt informasjon om denne type meglere.

meglere cfd

Hva er CFD? CFD er en forkortelse for Contract for difference. På norsk kaller vi det gjerne for differansekontrakter. Differansekontrakt er et tradinginstrument av typen derivater. En CFD baserer seg derfor på et underliggende verdipapir, slik som for eksempel verdien til en aksje, valuta, råvare eller et annet finansielt instrument.

25. april 2024 av Aksjemegler.net / Meglere

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Det finnes mange gode nettmeglere som tilbyr CFD-handel, og her kan du handle CFD-er i aksjer, råvarer, valuta, indekser, og i børsomsatte fond (ETF).

Her er en oversikt over nettmeglere som tilbyr CFD-handel på nett.

Det er ikke bare Oslo Børs som ser fordelen av å ha tilhørighet til London. Oslo Børs er tross alt strategisk samarbeidspartner med London Stock Exchange.

CFD handelsløsninger på nett

En CFD-megler bør tilbyr flere handelsløsninger:

  • nedlastbart program på datamaskinen
  • nettbasert handel (i nettleseren, ingen installasjon nødvendig)
  • tradingprogramvare på mobilen, tilpasset både Android og iPhone

Handelsplattformen du til slutt velger når du skal handle med CFD-er, kan med fordel tilby nedlastbar programvare, i tillegg til mulighet til å handle direkte via nettleser.

Mange nettmeglere som tilbyr CFD-er er utenlandske, men dette bør ikke være noe problem så lenge de er regulerte. Enkelte nettmeglere med base i utlandet har regulering i EU, og dessuten tilgjengelig på mange språk, inkludert norsk. Norsk-baserte nettmeglere kan være mangelfulle, og derfor søker mange tradere og daytradere spesielt etter muligheter hos mer internasjonale nettmeglere.

Hvilken CFD nettmegler skal du velge?

Utvalget av nettmeglere som tilbyr CFD handel er begrenset, og om man ytterligere snevrer inn til de som har virkelig gode handelsløsninger er det ikke mange å velge blant.

Det finnes få nettmeglere som tilbyr gode løsninger for CFD-handel. I Norge er det i utgangspunktet få alternativer med norsk språk, og derfor kan det være lurt å se hva som finnes av alternativer ellers på nett. Det finnes mange gode tjenester med regulering i EU, og selv om disse ikke er basert i Norge, skal de være trygge å bruke, og underlagt et strengt regelverk.

Velg for all del en nettmegler som har gode verktøy for teknisk analyse, og som har en bra handelsplattform til datamaskiner hvor du handler gjennom et nedlastbart program (ofte en bedre løsning enn å handle direkte gjennom nettleser). Dessuten har de et handelssystem for mobiltelefoner, hvor du kan handle direkte via mobilen.

Demo av CFD-handel

Enkelte nettmeglere har også en demo tilgjengelig slik at du kan oppleve hvordan trading fungerer i praksis hos nettmegleren.

Det koster normalt ingen ting, og det er gratis å registrere seg hos de fleste nettmeglere. Du kan da prøve demokontoen hvor du får anledning til å utfolde deg som trader uten å sette inn et innskudd og risikere å tape penger.

Husk at handel med CFD-er er forbundet med høy risiko, og det er derfor viktig å forstå hva dette innebærer før man begynner å handle. Handle aldri mer enn du har råd til å tape.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Finn en bedre aksjemegler Liste over aksjemeglere