Populære aksjemeglere og nettmeglere blant norske tradere

Hvis du vil kjøpe og selge aksjer må du gjøre det via en nettmegler. Her får du en oversikt og introdkusjon til norske aksjemeglere og andre handelstjenester på nett.

aksjemeglere megler aksjehandel nettmegler

Det finnes mange aksjemeglere å velge blant. De fleste har sine fordeler og ulemper.

20. juni 2024 av Aksjemegler.net / Meglere

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Gode nettmeglere for norske tradere

Det er stor variasjon på kvaliteten til de ulke aksjemeglerene på nett. Nedenfor har du en presentasjon av norske aksjemeglere på nett.

  • eToro (anbefalt) er et verdensledende sosiale tradingnettverk. Tjenesten benyttes av millioner, og har også et stort antall brukere fra Norge. Her kan du følge med på hva andre tradere kjøper og selger, og du får et unikt innblikk i hvordan andre ledende tradere handler i sanntid. Du kan også selv bli kopiert og dermed få muligheten til å tjene en ekstra inntekt. Dette er et sosialt tradingnettverk, men dersom du ønsker å handle anonymt er det selvfølgelig mulig. Du bestemmer selv om andre skal kunne se dine kjøp og salg. Gratis demo er tilgjengelig, uten krav om innskudd. Handle aksjer uten provisjon, samt CFD-er i råvarer, valuta, indeks og ETF.
  • Aldri prøvd eToro før? Her kan du prøve en gratis demo av eToro.
  • Nordnet - Nordnet tilbyr en handelsplattform for de nordiske landene, inkludert Norge. Med Nordnet Mini-Kurtasje er det gunstigere å foreta små handler.
  • DnB Markets - DNB Markets er et norsk verdipapirforetak som benyttes av internasjonale konsern og private investorer. Her kan du handle i deres hovedprodukter som omfatter blant annet valutapapirer, rentepapirer og råvarepapirer, og verdipapirer.
  • Sbanken - Sbanken er en populær bank i Norge, med tilbud om aksjehandel.
  • Pareto - Pareto tilbyr en rekke finansielle tjenester. De har kontorer i Singapore, Rio, New York, samt en del byer i Sverige og Norge. Selskapet driver blant annet med megling av aksjer, obligasjoner og selskapsandeler og direkte investeringer.

Valutameglere - for handlere som ønsker å kjøpe valutaderivater. Typisk her er kjøp og salg av CFD-valuta eller tilsvarende. Se link for aktuelle nettmeglere.

CFD-meglere er egnet for daytradere og andre som ønsker å ta del i aktiv trading. Det vil her være mulig med høy gearing og dermed er også risikoen betydelig høyere enn tradisjonell handel. CFD-er må ikke betraktes som investeringer, men heller ren spekulasjon og er egnet for aktive tradere. Det finnes nettmeglere som retter seg mot både privatkunder og det profesjonelle finansaktører.

Opsjonsmeglere tilbyr handel i opsjoner. Se en oversikt over nettmeglere som tilbyr kjøpsopsjoner, salgsopsjoner, digitale opsjoner, og en rekke andre opsjonstyper her.

TIPS! Prøv en gratis demo av aksjehandel eller CFD-handel der du kan handle med fiktive penger basert på virkelige markedskurser, lærerikt og nyttig dersom du ønsker å bli kjent med en ny nettmegler.

Hvilken nettmegler er best for deg?

Det er avgjørende for din suksess hvilken nettmegler du skal velge. Pris og kurtasje kan være kostnaden som feller deg eller hjelper deg å lykkes.

Pass opp for skjulte gebyrer hos nettmeglerene! Noen nettmeglere har høye gebyrer godt skjult i spreads. Velg en nettmegler som er billig og samtidig har en funksjonell og bra handelsplattform. Bruk nettmegler som har det du trenger av tjenester, og vær sikker på at nettmegleren er regulert.

Tips: Det er gjerne en fordel å prøve flere nettmeglere for å finne akkurat den megleren som du liker best. Noen nettmeglere har dessuten tilbud om gratis demo / kostnadsfri øvelsekonto, og dette er et utmerket alternativ for tradere som vil prøve nettmegleren før man gjøre et innskudd, og en fin mulighet for den som bare ønsker å øve seg i markedet.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.